Lillestrøm NXT

Årsrapport 2021

En ny bydel

Messeområdet i Lillestrøm utgjør et stort areal med sentral beliggenhet.  Nærheten til sentrum og Lillestrøm togstasjon gir området et unikt utgangspunkt for videreutvikling. Det ligger et stort potensiale i at Lillestrøm ligger sentralt til mellom Oslo og Norges hovedflyplass.  For Stiftelsen Norges Varemesse er det en selvfølge å være en viktig motor i utviklingen av eget nærområde på Romerike. Lillestrøm NXT skal ivareta utviklingen av messeområdet samtidig som en ny bydel i Lillestrøm skapes. 

Lillestrøm NXT vil styrke virksomheten til Stiftelsen Norges Varemesse og bidra til et konkurransedyktig tilbud i det internasjonale messe- og kongressmarkedet. Fremtidens møteplasser har behov for et utvidet og bredere innhold.  Utviklingen vil også forsterke Lillestrøm som destinasjon. 

Ved hjelp av arkitektkontorene A-lab og SOLA er vi godt i gang med å utvikle en grønn og attraktiv ny bydel i Lillestrøm.  I 2021 har det pågått et omfattende utredningsarbeid slik at det nye planområdet får gode løsninger og en koordinert utforming.  Dette arbeidet vil fortsette med mål om at reguleringsplanen for området sendes ut på offentlig høring høsten 2022. 

Lillestrøm NXT blir en ny bydel med boliger, hotell, kontorer, butikker og kulturtilbud i tillegg til å være en messe- og møteplass.  Videreutviklingen og utvidelsen av møteplasser og mattilbud vil bli en drivkraft i den nye og levende bydelen.  Dette blir til glede for både besøkende og de som bor og har tilhørighet i nærområdet.  

Gjennom bebyggelsen skal den nye pulserende Parkgata være en samlende akse som kobler området til omgivelsene. Parkgata knytter det nye strøket mot Lillestrøm sentrum og togstasjonen i tillegg til parkarealene langs Nitelva og boligområdene østover.  Parkgata skal samle aktivitet og tilby varierte oppholds-muligheter.  Gaten får flere torg som skal tilrettelegges for ulike brukergrupper – det blir torg for nabomiljøet, torg for messebruk og torg som kan være et urbant nabolagssenter.  At gaten har pulser med ulikt innhold vil skape variasjon og en interessant vandring gjennom området. 

Innholdsoversikt

Søk

2021