NOVA Studios

Årsrapport 2021

2021 – tid for fleksibilitet, læring og nye muligheter 

Innovasjon og utvikling er et nødvendig og viktig fokusområde for NOVA Spektrum. Da Covid-19 pandemien slo inn over Norge i 2020, ble virksomheten stengt ned ‘over natten’. Arbeid med alternativer for drift, bl.a. en digital arrangementsløsning kom raskt i gang. Resultatet ble NOVA Studios, Norges største og mest fleksible streaming-studio med tre scener i to av messehallene.   

NOVA Studios
0
Besøkende

Visste du at:

NOVA Studios er Norges største og mest fleksible streaming-studio
NOVA Studios logo

Selv med strenge pandemirestriksjoner leverte vi fra starten av 2021 skreddersydde digitale konferanser til kunder som MENY, Apotek 1, DB Schenker, Dekkmann, Oslo Business Forum, Barnevernet, Ungt Entreprenørskap og ikke minst Hydrogenkonferansen til vår egen Nor-Shipping i juni. 

Høsten 2021 åpnet samfunnet opp igjen og vi fikk anledning til å teste ut vår hybride konferanseløsning sammen med Oslo Business Forum.  
I september arrangerte vi også Landskonferansen for Restaurant- og matfag 2021 i NOVA Studios. Vi er glade for å gi vårt lille bidrag til kompetanse og rekruttering til mat- og måltidsfagene. Konferansen ble åpnet av Landbruks- og matminister Olaug Bollestad. 

Gjennom vårt arbeid med NOVA Studios tar vi med oss viktig læring for det som skal til for å tilby også en digital tilstedeværelse på våre øvrige arrangementer. Dette vil være relevant for de fleste større arrangementer etter pandemien og viktig for oss som bestreber å være den mest fleksible arena for møteplasser i framtiden.  

DB Schenker 

“Vi arrangerer hvert år salgs kick-off og ledersamling. I år har jo det ikke vært mulig, og vi har mange dyktige ansatte som nå har jobbet hjemmefra i et helt år.  Vi måtte gi dem noe tilbake, og denne løsningen hos NOVA Studios, løste utfordringen vår. Vi ville ha noe profesjonelt, som gjorde oss gode for våre ansatte der hjemme. Det fikk vi!” 

– Peter Stangeland, Chief Commercial Officer i DB Schenker 

Apotek1 

Med rundt 400 ledere på stream i hele vårt landstrakte land, gjennomførte apotekkjeden lederforum 2021 digitalt. 

MENY 

MENY arrangerte digitalt kick-off i NOVA Studios 

Dekkteam 

“Vi i DekkTeam trengte en mindre, men fleksibel produksjon og gikk for Small-pakken hos NOVA Studios, som vi tilpasset til vårt formål og behov. Dette fungerte supert og vi fikk gode tips og oppfølging underveis. Deltakerne våre var storfornøyd, spesielt de som bor langveis fra som ellers ikke har anledning til å komme på møtene våre. Så dette vil vi gjøre mer av og har allerede planer for to nye produksjoner hos NOVA Studios. Vi gleder oss!

– Raymond Myrland, kjedesjef i DekkTeam 

Ungt entreprenørskap 

Rekordmange unge entreprenører deltok på årets Norgesmesterskap for ungdomsbedrifter. 

170 ungdomsbedrifter fra hele landet med totalt 900 elever deltok i 14 ulike konkurranser i NM. Ungdomsbedriftene konkurrerte blant annet om å være best i yrkesfag, HR, innovasjon og bærekraft. NM arrangeres i regi av Ungt Entreprenørskap. NM i ungdomsbedrift ble i år arrangert digitalt med en live NM-fest fra NOVA Studios på Norges Varemesse i Lillestrøm. Programleder og YouTub’er Agnetesh fikk besøk av blant annet Johan H. Andressen, Ivar Horneland Kristensen og sinnasnekkeren Otto i studio. I tillegg lot statsminister Erna Solberg seg intervjue av elever i sendingen. 

Barnevernsmessen 

Barne-, ungdoms- og familieetaten (Bufetat), region øst gjennomførte årets barnevernmesse digitalt med 700 deltakere på stream.  

Vi i Bufetat, region øst er så fornøyd med gjennomføringen av barnevernmessen 2021 i NOVA Studios. Når arrangementet først måtte gjennomføres digitalt så er vi glade for at Norges Varemesse loset oss trygt gjennom dagen og tok seg av alt det tekniske. Profesjonelle og gode fasiliteter, og dyktige produksjonsfolk!

– Ingrid Pelin Berg, regiondirektør i Bufetat, region øst 

Oslo Business Forum – Leaderhip & Innovation in Changing Times 

Se om Oslo Business Forum også her (link til egen presentasjon av Oslo Business Forum) 

“Fasilitetene på Norges Varemesse med NOVA Studios er top-notch. Vi i Oslo Business Forum har høye ambisjoner og det eneste stedet som opprettholdt den kvaliteten vi er ute etter er her på Norges Varemesse. Det kan virkelig anbefales til andre konferansearrangører.

– Christoffer Omberg, CEO & Co-Founder, Oslo Business Forum 

Visste du at: 

  • NOVA Studios under pandemiens strengeste retningslinjer kun fikk lov å ha 1 person på scenen i det 2 000m2 store rommet? 
  • Espen Nakstad ass. direktør i Helsedirektoratet skrøt av et upåklagelig smittevern første gang han gjestet scenen i Nova Studios?  

NOVA Studios, et hybrid konferanse konsept: 

Innholdsoversikt

Søk

2021