Bærekraft og samfunnsansvar  

Årsrapport 2021

Stiftelsen Norges Varemesse skal tilby bærekraftige møteplasser. Dette forventes også av våre samarbeidspartnere, utstillere og besøkende.  

Det er et mål for oss å bruke konsernets samlede kunnskap og ressurser for å bidra til en bærekraftig utvikling både økonomisk, sosialt og miljømessig, og opptre ansvarlig i tråd med egne og internasjonalt anerkjente prinsipper for samfunnsansvar og bærekraft.  

Virksomheten påvirker det ytre miljø gjennom drift og gjennomføring av arrangementer i NOVA Spektrum og Oslo Spektrum. Konsernet jobber aktivt for at påvirkningen skal være så beskjeden som mulig, blant annet gjennom energi-effektiv drift og ansvarlig avfallshåndtering.  

Miljøfyrtårn

NOVA Spektrum har vært sertifisert Miljøfyrtårn siden 2012, og ble resertifisert i 2019. Dette er Norges mest brukte sertifikat for virksomheter som vil dokumentere sin miljøinnsats og vise samfunnsansvar. Som sertifisert virksomhet både som byggeier og grønne arrangement, oppfyller vi krav om at tiltak gjennomføres løpende for en mer miljøvennlig drift og godt arbeidsmiljø. Ordningen gir oss verktøy for å jobbe konkret med bærekraftstiltak, blant annet innen områder som arbeidsmiljø, avfallshåndtering, transport, energibruk og innkjøp. Prosessen for ny resertifisering i 2022 ble startet opp høsten 2021. 

ISO:20121 – Sustainable Event Management Systems  

ISO:20121 er en standard for bærekraftige arrangementer og et praktisk verktøy for å lede arrangementer slik at de bidrar til de tre dimensjonene av bærekraft – økonomi, miljø og samfunn.   

OL i London brukte den standarden, Bislett Games bruker den og nå også vår internasjonale møteplass for alle innen shipping og havbasert næring, Nor-Shipping.  

 
Bærekraftspolicy  

Stiftelsen Norges Varemesse med selskapene NOVA Spektrum og Oslo Spektrum skal være ledende aktør og inspirasjonskilde i Norge og internasjonalt, innenfor bærekraftige møteplasser og arrangementer.  

Vi skal oppnå dette ved å tilfredsstille aktuelle krav og forventninger fra våre interessenter og ved kontinuerlig å utvikle og forbedre vårt ledelsessystem og bærekrafts-arbeid innenfor miljø, sosialt og økonomi.   

Alt vårt arbeid skal ha full transparens mot omverden og aktivt kommuniseres utad.  

Vi skal beskytte det ytre miljø mot forurensning ved valg av miljøvennlige materialer og prosesser. For å oppnå vår målsetting skal vi søke å heve alle medarbeideres bevissthet og kunnskapsnivå på områdene helse, miljø og sikkerhet (ESG).  

Bærekraftsarbeidet baseres på følgende bærekraftsmål (SDG)  

Vi skal være en ledende aktør og inspirasjonskilde i Norge og internasjonalt, innenfor bærekraftige møteplasser og arrangementer. Bærekraftarbeidet baserer seg følgende bærekraftmål (SDG)   

SDG 11: Bærekraftige byer og samfunn 

NOVA Spektrum og Oslo Spektrum ønsker gjennom egne aktiviteter å påvirke nærområdet og samfunnet på en positiv måte. Det gjelder også i vårt arbeid med utvikling av eiendom, samt etablering av egne messer/konferanser med fokus på temaet, for eksempel Evolve Arena.  

SDG 12: Ansvarlig forbruk og produksjon  

Vi satte i 2021 særlig søkelys på ansvarlig forbruk og produksjon.   

SDG 17: Samarbeid for å nå målene  

NOVA Spektrum og Oslo Spektrum er sentrale møtesteder som samler 4-5 000 utstillere og rundt 500 000 personer besøker arenaene våre hvert år. Å finne og kommunisere bærekrafts-løsninger i samarbeid med både leietagere og leverandører har fokus.  

Ingen kan gjøre alt, men alle kan bidra LITT!  

Gjennom året arbeider vi løpende med bærekraftstiltak både som byggeier og for å gjøre våre arrangementer grønnere. I 2021 var det som i 2020 naturlig nok hovedfokus på konsekvenser i forbindelse Corona-pandemien, da først og fremst med best mulig ivaretagelse av våre ansatte enten de var permitterte eller i jobb. Alle til enhver tid gjeldende smittevernregler og -tiltak for å ivareta ansatte, utstillere og besøkende har vært ivaretatt i tett samarbeid med myndighetene i de periodene vi hadde mulighet for å gjennomføre arrangementer.  

Innholdsoversikt

Søk

2021