100 år med møter og opplevelser – og inn i fremtiden med nytt navn

Årsrapport 2021

Stiftelsen Norges Varemesse ble etablert av en messekomite i 1918 og har vært vertskap for Norges største messesuksesser i over 100 år. Oppdraget ved opprettelsen var å øke produksjonen og handelen med norske varer. Formålet ble senere utvidet til å skape møteplasser for næringsliv, kulturliv og organisasjonsliv. I dag eier og driver stiftelsen to av Norges største og mest sentrale møteplasser – NOVA Spektrum i Lillestrøm og Oslo Spektrum i Oslo. 

Den 18. november 2021 var det duket for storstilt feiring av 100-års jubileet – ett år etter opprinnelig plan. Det føltes fantastisk å kunne feire storslått etter en lang pandemiperiode, og det ble en svært minnerik og flott kveld hvor ansatte, kunder, leverandører og støttespillere ble kjent med vår stolte 100-årige historie og viktigheten av stiftelses samfunnsoppdrag.  Det nye navnet ble svært godt mottatt, og da folk tuslet hjem fra 100-årsfesten torsdag 18. november, lyste den nye logoen opp nattehimmelen.

For å peke fremover mot de neste 100 år, samt videreutvikle stiftelsen i takt samfunnsutviklingen for øvrig, ble det samme kveld avslørt at Norges Varemesse byttet navn til NOVA Spektrum. Et navn som tar vare på historien og dekker bredden i alt vi gjør. Navnet er et løfte til våre gjester og hjembyen vår Lillestrøm, og viser slektskapet til Oslo Spektrum. Vi skal også gjøre enda mer for å oppfylle vårt formål, som er å tilby møteplasser som bidrar til vekst og utvikling i bedrifter, organisasjoner og kulturliv. I tillegg skal vi skape større ringvirkninger gjennom videreutvikling av våre arrangement og møteplasser, flere besøkende og vekst i oppdrag og vare- og tjenesteetterspørsel i og utenfor egen verdikjede.  Av dette følger det også at vi skal bidra til å sette vårt eget nærområde enda bedre i stand til å gjøre nytte av vår aktivitet i tråd med vårt nærings- og samfunnsoppdrag.

Innholdsoversikt

Søk

2021