Oslo Design Fair

Årsrapport 2021

Godt for bransjen å kunne samles igjen! 

Oslo Design Fair er Norges største innkjøpsmesse for interiør og designbransjen. Messen arrangeres to ganger i året, men ble på grunn av pandemien i 2021 kun arrangert én gang høsten 2021. 

«Her treffer vi bransjen og forhandlerne, og får både oppmerksomhet rundt vår nye stol og tilbakemeldinger på produktet. Tilbakemeldingene brukes til forbedringer. » 

Kristian Notland Harnes, gründer og daglig leder i Nuen. 

Nuen er et norsk møbelbrand som baserer seg på lokal produksjon og lokale råvarer. De deltok på årets Oslo Design Fair blant annet for å få tilbakemeldinger på en prototype av en stol som de har lansert. 

Til tross for færre utstillere fra utlandet, og en mindre messe som en direkte følge av dette, var det godt for bransjen å kunne samles igjen. Flere utstillere meldte om salgsrekord, og hele 92 prosent av utstillerne meldte at de hadde fått nye kunder i løpet av de 3 messedagene.  

«Deltagelsen er en viktig del av min markedsføring og salgsstrategi. Her treffer vi innkjøpere, journalister, influencere og vi får vist fram nyheter og produktutvalg. Ikke minst så treffer vi også andre leverandører, som jeg liker å kalle kollegaer. Vi deler erfaringer, diskuterer bransjetrender og har mange interessante samtaler» 

Linn Fiskerud fra Fiskerud Brands

Årets tema var HAPPYTAT – et konstruert ord sammensatt av happy og habitat – som satte fokus på fremtidens trender og hvordan vi egentlig vil bo. Den alltid populære Tendensutstillingen ble designet av Lèva Urban Design, en ny samarbeidspartner i 2021. Utstillingen hadde fokus på gjenbruk og bærekraft hvor spesielt gjenbruksplast fra Norwegian Trash og produksjonsrester fra Massivtre var sentrale elementer. 

«Som ny utstiller var det veldig gøy å endelig delta på messe for første gang, siden jeg startet opp rett før korona. Oslo Design Fair var en fin opplevelse og Nordic Balance fikk veldig positive tilbakemeldinger fra kundene vi fikk snakket med.» 

Navn, Firmanavn
Oslo Design Fair
Fagmesse 1 – 3 september
0
Besøkende
0
Utstillere

Visste du at:

Flere utstillere meldte om ny salgsrekord på Oslo Design Fair høsten 2021, selv om messen var nedskalert sammenlignet med tidligere år på grunn av Covid-19 situasjonen og myndighetenes strenge smitteverntiltak.

Innholdsoversikt

Søk

2021