Food & Beverage – Lobby

Årsrapport 2022

Sterk satsning på mat og drikke for å skape enda bedre besøksopplevelser 

I 2022 ble det etablert et nytt forretningsområde for å håndtere all mat- og drikkeomsetning i NOVA Spektrum. Sammen med åpningen av den nye restauranten Lillestrøm Lobby danner denne satsningen grunnlag for enda bedre besøksopplevelser ved vår arena i årene som kommer.  

Over tid viser tilbakemeldinger fra våre besøkende og utstillere tydelig at mat- og drikketilbudet under arrangementene har stor betydning for hvordan man vurderer totalopplevelsen. En ekstern samarbeidspartner har historisk hatt ansvar for leveransene av mat og drikke til spisestedene i NOVA Spektrum. I 2022 overtok vi selv all håndtering av mat- og drikke ved messeanlegget, og tilbudet ble både fornyet og utvidet. 


Flere og enda bedre besøksopplevelser  
Gjennom tidlig involvering i planleggingsfasen har mat og drikke blitt en større og mer integrert del av den totale messe- og arrangementsopplevelsen NOVA Spektrum legger til rette for. Serveringstilbudet tilpasses nå ytterligere til målgruppene – alt fra elgkebab på Camp Villmark til Afternoon-tea på Hagemessen.   

Responsen på tilpasningene per arrangement har vært gode, og i sum er satsningen på mat og drikke i egen regi med på å legge grunnlaget for enda bedre – og flere – besøksopplevelser.  

Det er bygd opp en stor stab med kompetente og dedikerte medarbeidere som betjener de ulike serveringsstedene og står for produksjon og servering av måltidene og rettene som tilbys. Erfarne kokker og servicemedarbeidere med stort talent for eget fagområde jobber og står på for å tilfredsstille kundenes ønsker og behov.  

 
Lillestrøm Lobby åpnet dørene for første gang 
En stor og viktig del av den nye mat- og drikkesatsningen er restaurant Lillestrøm Lobby. Dette er et helt nytt spisested som både henvender seg til de besøkende i forbindelse med messer og andre arrangement, og er også et tilbud til nærbefolkningen i Lillestrøm og omegn. Lobby åpnet offisielt dørene 2. november 2022 med ordfører i Lillestrøm som høytidelig snorklipper.  Kort tid etter åpningen mottok Lillestrøm Lobby terningkast 5 av matreporterne i Romerikes Blad.  En svært hyggelig restaurantvurdering der både mat og service blir beskrevet gjennom sterke superlativer. 

 Spisestedet har allerede rukket å bli et populært treffpunkt i forbindelse med messer og arrangement, og får også mange positive tilbakemeldinger for sine gode matopplevelser av innbyggerne i nærområdet. I tillegg blir Lobby jevnlig benyttet for frokostmøter, seminarer, faglige og sosiale arrangement. 

Erfaringene fra første driftsfase for det nye forretningsområdet (mai – desember 2022) viser med all tydelighet at det var en riktig strategisk beslutning å overta ansvaret for mat- og drikketilbudet. 

Innholdsoversikt

Søk