Lillestrøm NXT

Årsrapport 2022

En helt ny bydel 

Lillestrøm NXT skal ivareta utviklingen av messeområdet, slik at en helt ny bydel i Lillestrøm skapes. For Stiftelsen NOVA Spektrum er det en selvfølge å være en viktig motor i utviklingen av eget nærområde på Romerike. Messeområdet i Lillestrøm utgjør et stort areal med sentral beliggenhet.  Nærheten til Lillestrøm togstasjon og dagens sentrumsområde gir eiendommen et unikt utgangspunkt for videreutvikling. Det ligger også et stort potensial i at Lillestrøm er så sentralt plassert med kort tog-avstand både til Oslo og Norges hovedflyplass.   

Et hovedmål med Lillestrøm NXT er å styrke formålet til Stiftelsen NOVA Spektrum og bidra til et konkurransedyktig tilbud i det internasjonale messe- og kongressmarkedet. Fremtidens møteplasser har behov for et utvidet og bredere innhold samtidig som nye interessante omgivelser vil bidra til å skape en god totalopplevelse. At området blir sammensatt av boliger, næring og kultur, vil gi mulighet for spennende samhandling og aktivitet i området hele døgnet.   

Med bistand fra arkitektkontorene A-lab og SOLA ble det i 2022 ferdigstilt et konkret planforslag for eiendommen som inkluderer over 180.000 kvm med næring, bolig, en ny byscene, hotell og andre sentrumsformål.  Det er et mål at planforslaget skal legges ut til høring og offentlig ettersyn i løpet av tredje kvartal 2023.

Lillestrøm NXT blir en ny bydel med boliger, hotell, kontorer, butikker og kulturtilbud i tillegg til å være en messe- og møteplass.  Videreutviklingen av møteplasser og mattilbud vil bli en drivkraft i den nye og levende bydelen.  Dette blir til glede for både besøkende og de som bor eller vil få tilhørighet til nærområdet.  

Med den bebyggelsen skal den nye pulserende Parkgata være en samlende akse som kobler området til omgivelsene. Parkgata knytter det nye strøket mot øvrige sentrumsområder og togstasjonen i tillegg til boligområdene østover.  Parkgata skal samle aktivitet og tilby varierte oppholds-muligheter.  Gaten får flere torg som skal tilrettelegges for ulike brukergrupper – det blir torg for nabomiljøet, torg for messebruk og torg som kan være et urbant nabolagssenter.  At gaten har pulser med ulikt innhold vil skape variasjon og bidra til mange opplevelser på vandring gjennom området.  

Innholdsoversikt

Søk