SMAK 2020

SMAK 2020

UTFORSK SMAKEN AV ET NYTT TIÅR! 

SMAK 2020 samlet hele bransjen – fra lokalprodusenter til verdenskjente merkevareleverandører. Flotte utstillere viste frem det nyeste innenfor mat- og drikke, maskiner og utstyr, interiør og design samt alkoholholdige drikke til alle som jobber innenfor hotell, restaurant, catering, kantine, institusjon, dagligvare, cafe, konditor, bakeri, convenience og uteliv. 

Tall og fakta 
Aldri før har så mange utstillere deltatt på SMAK.  Hele 440 utstillere deltok fra 15 forskjellige land. Dette er rekord! 

Besøkende hadde gode opplevelser og utforsket starten på det nye tiåret. Totalt 25.718 besøkte SMAK 2020. Dette må vi si oss svært godt fornøyd med, i en krevende tid med sterkt fokus på covid19 og allerede besøksrestriksjoner innenfor flere av våre målgrupper. SMAK 2020 ble arrangert 3.-6. mars, bare 6 dager før Norge gikk i «lockdown».  

Nytt og nyskapende 
Ny trend- og inspirasjonsrapport ble laget og publisert på SMAK 2020 for aller første gang: «Veikart for matnasjonen Norge 2030». Trend- og inspirasjonsrapporten ble utarbeidet av Opinion på vegne av SMAK 2020, NHO Reiseliv, Norges Sjømatråd og Innovasjon Norge.  

Nytt av året var også Åpningskonferansen med tema «Sammen bygger vi matnasjonen Norge». Her ble funnene i trendrapporten presentert og rapporten overlevert til Regjeringen ved Landbruks- og matminister Olaug Bollestad, dette til inspirasjon for Regjeringens videre arbeide med å bygge Norge til en matnasjon innen 2030. 

Det ble også et skikkelig bransjeløft for kokker som jobber i personalrestaurant, institusjonskjøkken og kantiner. På SMAK 2020 ble det aller første Norgesmesterskapet for lag i Community Catering arrangert, i regi av Norske Kokkers Landsforening.  

 «Dette er noe vi har jobbet knallhardt for å få til og det er utrolig morsomt at dette nå blir så stort»

Thomas MoenWasabi-importøren Barerot, som tok initiativet til å etablere hele arrangementet, var strålende fornøyd med oppmerksomheten Nordic Sushi Cup fikk på SMAK 2020.  

Nordic Sushi Cup ble for første gang arrangert på SMAK 2020. Nordic Sushi Cup var et nytt samarbeid mellom en rekke ildsjeler i det norske sushi-miljøet. Konkurransen ble den offisielle, nordiske kåringen som kvalifiserte videre til World Sushi Cup på Big Sight Seafood Show i Tokyo til høsten.

,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Innholdsoversikt

2020

Årets arrangementer

Eiendomsutvikling

Bærekraft og samfunnsansvar

Styret og ledergruppen

Historien vår